Ara Llibres i TV3 coediten ‘Els internats de la por’

‘Els internats de la por’, és un llibre que s’endinsa en un dels aspectes més negres del franquisme, amb les víctimes més indefenses: els nens. Ara Llibres i TV3 coediten aquest llibre, basat en un dels documentals més vistos de Televisió de Catalunya.

Una investigació esfereïdora que destapa uns fets ocults i silenciats durant dècades: els abusos sexuals, els maltractaments físics i psíquics, l’explotació laboral i les pràctiques mèdiques dubtoses que van patir milers de nens als internats religiosos i de l’Estat durant el franquisme i fins ben entrada la democràcia.

Un exercici de periodisme de primer ordre, que dóna veu a víctimes i testimonis i denuncia amb noms i cognoms la suposada superioritat moral al servei de les més baixes passions. Montse Armengou i Ricard Belis, amb l’orgull del periodisme compromès com a bandera, volen oferir als damnificats la reparació que no els donen les institucions i facilitar que se sàpiga què va passar en aquells internats, amb aquesta infantesa tan injustament tractada.

Els-internats-de-la-por

Els autors:

Montse Armengou i Martín (Barcelona, 1963) és periodista i directora de documentals. Des del 1985 treballa a TV3, on ha format part dels equips de 30 minuts i Sense Ficció.

Ricard Belis i Garcia (Barcelona, 1964) és periodista. Des del 1987 és realitzador de televisió, va treballar al programa 30 minuts de TV3 i forma part del departament de documentals de la mateixa casa on ha col·laborat en la posada en marxa de Sense ficció.

El documental:

El llibre sorgeix de la investigació duta a terme per Montse Armengou i Ricard Belis per al documental que porta el mateix nom emès pel programa “Sense Ficció” de Televisió de Catalunya. Tanca la trilogia sobre la infantesa com a víctima del franquisme, iniciada amb “Els nens perduts del franquisme” (2002) i “Torneu-me el fill!” (2012). El treball d’Armengou i Belis ha estat finalista del prestigiós Festival FIGRA i del Prix Europa i ha resultat guanyador del Premi de Comunicació No Sexista atorgat per l’Associació de Dones Periodistes.

Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.