Música del País Valencià

‘ANIMAL REPUBLIC’ NOU DISC DELS VALENCIANS BESARABIA

Besarabia és un grup amb seu a València inspirat en la música del Mediterrani i els Balcans. Han desenvolupat un estil molt peculiar interpretant cançons tradicionals, però també han creat les seves pròpies composicions, combinant i fusionant sons balcànics i mediterranis amb lletres valencianes i elements més moderns.

CANÇONS:

1. The Real Royal Turkey.

2. Oroneta.

3. El conte del talp que volia ser ocell.

4. Giraffe by the sea.

5. Cants de balena.

6. La dansa de la serp.

7. Elefanta I – La caacharrería.

8. Elefanta II – Altibajos.

9. Perdut.

10. El gato rubato.

11. Espider tears.

Cada cançó del disc Animal Republic (Segell Microscopi, 2021) és una nova confluència espontània entre el world music, el folk, el flamenc, el jazz i fins i tot el rap. Les lletres de les cançons i l’atmosfera que les emboliquen estan basades en l’imaginari col·lectiu sobre el regne animal; animals que se’ls concedeix humanitat, com en les faules de Esopo, o animals carregats de poètica rural.

L’oroneta que porta una carta d’amor, la serp que al costat de la deessa mare crea a tots els éssers vius, l’elefanta que desitja entrar a una cacharrería per a veure la seva ànima en un espill, o la girafa, aquell joguet oblidat en un taller que està segur que si va a la mar, trobarà la llibertat. 

Paisatges sonors plens de melancolia, de vida i aventura, un viatge a l’interior de cada component de Besarabia que s’han deixat guiar pels seus instints més primigenis i han oblidat tancar les seves gàbies.

FONT: SEGELL MICROSCOPI