Altres llengüesDISCOSGeneralIndexats 2017

‘Almas Rebeldes’, nou disc de Che Sudaka

Tres anys des del llançament del disc ‘Hoy’, l’últim àlbum d’estudi de Che Sudaka, una banda consolidada en l’àmbit nacional i internacional com una indiscutible referència de la cumbia-ska-punk, que aquest any celebra el seu 15è aniversari. Els quatre germans d’Argentina i Colòmbia (Leo, Kachafaz, Cheko i Jota), establerts a Barcelona, acaben de presentar el seu setè àlbum oficial que porta per nom ‘Almas Rebeldes’, un títol que defineix l’essència de la banda: “Saluda a totes aquelles ànimes que es rebel·len contra la impotència… i que malgrat la bogeria en la qual s’ha convertit la societat actual, segueixen creient que tots i totes som un@!!!”.

Che Sudaka neix en 2002 a Barcelona i els seus integrants van viure en pròpia pell la vida del migrant sense papers. Des dels seus inicis es van situar en la línia del mestissatge, radiografiant a la societat en la qual vivien, convertint-se en referents per unes lletres que esfondraven qualsevol frontera cultural, ideològica o física, i per la seva defensa de la convivència humana com a moviment cultural i vincle familiar. Les seves arrels musicals es poden trobar en The Clash, Mano Negra i Fabulosos Cadillacs, però sense ignorar les músiques populars llatinoamericanes que els van nodrir en els seus primers passos. Che Sudaka han estat convidats a festivals de quaranta-cinc països, i han tocat un miler i mitjà de concerts pels cinc continents.

A ‘Almas Rebeldes’ han aconseguit posar els fonaments a aquest esperit lliure, de compromís i fraternitat, i la cerca d’un so propi i recognoscible, construït sobre una catifa teixida amb el folklore llatinoamericà, els ritmes jamaicans, l’actitud punk i les eines electròniques d’un sound system. A ‘Almas Rebeldes’ fan un repàs per la seva trajectòria i seleccionen deu clàssics per per re gravar i fer-los una lectura contemporània i envoltar-se de col·laboradors com Manu Chao, Amparo Sánchez, Dr. Ring Ring, El Gran Silencio o Bnegao. El disc també inclou tres temes inèdits que reforcen el discurs i l’energia del disc.

‘Almas Rebeldes’ es va enregistrar i mesclar entre maig de 2016 i març de 2017 en el seu propi estudi: Cavernícola Records, a Sabadell, Barcelona, per Sergio ‘Cheko’ Morales, i ha estat masteritzat per Yves Russell. La portada, obra de l’artista veneçolà Pablo Kalaka”.

Che-Sudaka_Almas-rebeldes_Portada

Che Sudaka – Almas Rebeldes

 1. Semillas
 2. Almas Rebeldes (feat. Dr. Ring-Ding)
 3. Mentira Politika (feat. Capricornio Man)
 4. La Risa Bonita (feat. Manu Chao)
 5. Los Objetivos
 6. La Mente (feat. Gari Greu)
 7. Todo Vuelve (feat. Amparo Sánchez)
 8. Amores / Trenecillo (feat. Yacine Belahcene Benet)
 9. El Libro de los Abrazos (feat. Hugo Lobo)
 10. Cuando Será (feat. Jupiter & Okwess)
 11. Menino de Rua (feat. BNegão)
 12. Que Viva la Gente
 13. La Guerra Es por Dentro
 14. Plegaria
 15. Reflexiones (feat. Gustavo Duch)

Comment here