‘Almas Rebeldes’, nou disc de Che Sudaka

Tres anys des del llançament del disc ‘Hoy’, l’últim àlbum d’estudi de Che Sudaka, una banda consolidada en l’àmbit nacional i internacional com una indiscutible referència de la cumbia-ska-punk, que aquest any celebra el seu 15è aniversari. Els quatre germans d’Argentina i Colòmbia (Leo, Kachafaz, Cheko i Jota), establerts a Barcelona, acaben de presentar el seu setè àlbum oficial que porta per nom ‘Almas Rebeldes’, un títol que defineix l’essència de la banda: “Saluda a totes aquelles ànimes que es rebel·len contra la impotència… i que malgrat la bogeria en la qual s’ha convertit la societat actual, segueixen creient que tots i totes som un@!!!”.

Che Sudaka neix en 2002 a Barcelona i els seus integrants van viure en pròpia pell la vida del migrant sense papers. Des dels seus inicis es van situar en la línia del mestissatge, radiografiant a la societat en la qual vivien, convertint-se en referents per unes lletres que esfondraven qualsevol frontera cultural, ideològica o física, i per la seva defensa de la convivència humana com a moviment cultural i vincle familiar. Les seves arrels musicals es poden trobar en The Clash, Mano Negra i Fabulosos Cadillacs, però sense ignorar les músiques populars llatinoamericanes que els van nodrir en els seus primers passos. Che Sudaka han estat convidats a festivals de quaranta-cinc països, i han tocat un miler i mitjà de concerts pels cinc continents.

A ‘Almas Rebeldes’ han aconseguit posar els fonaments a aquest esperit lliure, de compromís i fraternitat, i la cerca d’un so propi i recognoscible, construït sobre una catifa teixida amb el folklore llatinoamericà, els ritmes jamaicans, l’actitud punk i les eines electròniques d’un sound system. A ‘Almas Rebeldes’ fan un repàs per la seva trajectòria i seleccionen deu clàssics per per re gravar i fer-los una lectura contemporània i envoltar-se de col·laboradors com Manu Chao, Amparo Sánchez, Dr. Ring Ring, El Gran Silencio o Bnegao. El disc també inclou tres temes inèdits que reforcen el discurs i l’energia del disc.

‘Almas Rebeldes’ es va enregistrar i mesclar entre maig de 2016 i març de 2017 en el seu propi estudi: Cavernícola Records, a Sabadell, Barcelona, per Sergio ‘Cheko’ Morales, i ha estat masteritzat per Yves Russell. La portada, obra de l’artista veneçolà Pablo Kalaka”.

Che-Sudaka_Almas-rebeldes_Portada

Che Sudaka – Almas Rebeldes

 1. Semillas
 2. Almas Rebeldes (feat. Dr. Ring-Ding)
 3. Mentira Politika (feat. Capricornio Man)
 4. La Risa Bonita (feat. Manu Chao)
 5. Los Objetivos
 6. La Mente (feat. Gari Greu)
 7. Todo Vuelve (feat. Amparo Sánchez)
 8. Amores / Trenecillo (feat. Yacine Belahcene Benet)
 9. El Libro de los Abrazos (feat. Hugo Lobo)
 10. Cuando Será (feat. Jupiter & Okwess)
 11. Menino de Rua (feat. BNegão)
 12. Que Viva la Gente
 13. La Guerra Es por Dentro
 14. Plegaria
 15. Reflexiones (feat. Gustavo Duch)
Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.