‘Així t’escau la melangia’, el tercer disc de Meritxell Gené

Els dos primers discos de Meritxell Gené ja demostren l’afany de la cantautora per musicar alguns dels treballs de poetesses i poetes del nostre país. ‘Amb totes dues mans’ de M. Mercè Marçal, ‘L’amor jugava a perdre’s’ de Miquel Martí i Pol i ‘La meva terra m’acull’ de Jordi Pàmias són alguns dels poemes als que hi ha posat música en el seu segon disc, Sota el llençols (Autoeditat, 2010), i que ha estat passejant per sales, ateneus i casals de tot el país.
D’aquest desig viu per donar sonoritat musical a algunes peces de la poesia catalana del segle XX sorgeix el seu tercer disc Així t’escau la melangia, en el que Gené ha triat 11 poemes de l’extensa obra del poeta Màrius Torres per fer-li el seu particular homenatge. El nou projecte de la cantautora de Ponent és un treball intimista en el que, a través de les acurades paraules de Torres, ha connectat amb els seus records d’infantesa i amb els seus pensaments i sentiments més íntims. Alhora, amb aquesta aposta, Gené pretén recuperar i reivindicar la figura del seu poeta de capçalera. El disc estarà enllestit a principis de març i el presentarà el dia 7 del mateix mes a l’Auditori Barradas de l’Hospitalet, en el marc de la 18ena edició del Festival Barnasants.
En aquest tercer disc, tal i com ha fet amb els seus dos primer treballs discogràfics, Gené continua reivindicant l’autoedició com a via per crear una proposta musical totalment lliure, fugint de contractes amb discogràfiques i de les condicions que imposa el mercat audiovisual. Gené aquest cop ha optat pel micromecenatge i ha engegat una campanya al portal Verkami per tal de recollir aportacions que li permetin cobrir les despeses d’edició, gravació i disseny del disc, i així seguir apostant per la creació artística autogestionada, i a més, compromesa.

Notícia extreta de:  Directa

Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.