General

501 cançons catalanes

501 cançons catalanes que has d’escoltar abans de morir (Ara Llibres, 2014), és un llibre indispensable si volem saber-ho tot sobre les cançons que han marcat més d’una època de la nostra vida. Un llibre ple de detalls de com es van gestar aquestes cançons, magníficament selecciones i comentades amb tot luxe de detalls i anècdotes pel periodista Jordi Bianciotto.

Hi trobarem cançons de grups com La Trinca, Esquirols, cantautors com Raimon, Joan Manuel Serrat, fins les actuals de Cesk Freixas, Txarango, La Troba Kung-fu, i així, fins a sumar-ne 501.

Un gran regal per aquest Nadal, indispensable per a tot aficionat a la música.

Sense música, la vida seria un error.

501cancons

501 cançons catalanes que has d’escoltar abans de morir (Ara Llibres, 2014), és un llibre que recull 501 cançons catalanes, 501 petits homenatges. Les cançons d’ahir i d’avui magníficament seleccionades i comentades amb tot luxe de detalls i anècdotes sorprenents pel periodista musical Jordi Bianciotto, i acompanyades de declaracions inèdites dels mateixos artistes: què, com, quan i per què. Hi trobarem temes com «Noia de porcelana», «Boomerang», «Lo tio Pep», «Papa, jo vull ser torero», «El cant dels ocells», «Jenifer», «Batiscafo Katiuskas», «Boig per tu», «Qualsevol nit pot sortir el sol»… Cançons de tots els temps i de tots els gèneres, que parlen de nosaltres, de la nostra llengua, de la nostra música i del nostre país, i que ens evoquen milers de records amb cada estrofa i amb cada tornada.

Jordi Bianciotto (Barcelona, 1964) és periodista especialitzat en música amb més de dues dècades de trajectòria al llarg de les quals ha seguit de molt a prop l’evolució de l’escena catalana en les seves diverses expressions, de la cançó d’autor al pop i el rock passant per la música d’arrel i l’experimentació. És autor de biografies de figures internacionals com ara Pink Floyd, Jimi Hendrix, Nirvana, Björk, PJ Harvey i Deep Purple, i d’una enciclopèdia del rock en tres parts, així com del volum El fenomen Springsteen. Parlen els fans catalans (Ara Llibres, 2008), escrit amb Mar Cortès i Josep Antoni Vilar.

Comment here