25 anys de ‘Kitsch IV’

‘Kitsch IV’ fa enguany un quart de segle. El quart treball d’estudi del grup de rock banyolí fa 25 anys

Fa 25 anys es publicava Kitsch IV (Discmedi, 1995), un àlbum que revolucionava la trajectòria i la música del trio banyolí format per Lluís Costabella, Joan Peiró i Bep Greboleda. Kitsch va fer una aposta en aquest disc per una sonoritat més dura, que s’allunyava cada vegada més dels ritmes pop, i per tota una nova estructuració de les cançons i de la manera de compondre-les, que incloïa un procés col·laboratiu entre tots tres a l’hora de crear, donant especial protagonisme a la bateria i al baix alhora que consolidava la sonoritat de la guitarra.


L’elapé Kitsch IV es va erigir, a més, com a un dels primers àlbums conceptuals en català, tot recorrent al llarg d’onze temes inèdits, la dualitat i l’existencialisme, amb el seu habitual toc obscur, morbòs i pervers. Un disc fet des de la ràbia amb temes espirituals, com “Cicle”, d’altres purament sexuals i obscens, com “Autoviolació” o “Abús”, alguns amb inspiració espriuana, com “Avís” amb l’aparició del cec-orb i d’altres directament fatalistes com “foc off”.

Redacció
Redacció

REDACCIÓ AU VA! La informació que consta en aquest article ens l'ha fet arribar el seu autor, o bé ha sigut escollida per l'equip de redacció perquè hem cregut que pot ser del vostre interès. Au va! en cap cas subscriu l'autoria d'aquesta, per la qual cosa a peu d'article se cita el seu autor, font, persona o entitat que la promou.