20è aniversari del Teatre-Auditori Sant Cugat

REDACCIÓ | 25/09/2013

Avui es compleix el 20è aniversari del Teatre-Auditori Sant Cugat.
En un dia com avui de fa 20 anys, naixia un nou equipament cultural a Catalunya. Era el Teatre-Auditori de Sant Cugat, la darrera de les peces construïdes en el què es va denominar el Centre Cultural de Sant Cugat i que estava conformat per una Biblioteca, una escola de Música (i més tard en un conservatori) i uns cinemes. Un clúster cultural.
Va ser el primer Teatre-Auditori municipal de Catalunya tant pel que fa a la concepció de l’equipament (un espai amb teatre i auditori per a concerts d’orquestra, amb el què això té de positiu i negatiu), com en el model de gestió (un organisme autònom amb només un 30% d’aportació municipal i on l’aportació de taquilla i de mecenatge són la principal font d’ingrés, un 35% del total, un 55 si hi afegim els guanys per cessió d’espais i del taller d’escenografia). El disseny de so de l’espai, a càrrec d’Higini Arau, garantia la bona sonoritat dels dos formats. Després del de Sant Cugat van venir el de Lleida, Viladecans, Granollers, Manresa i Vic.
En aquests anys, el Teatre-Auditori ha aconseguit mantenir un bon nivell d’ocupació (una mitjana del 75% d’ocupació (un 87% en els últims cinc anys) i el mateix model de gestió, en què la col·laboració público-privada és imprescindible. En aquest sentit, benefactors culturals han estat imprescindibles des del naixement del Teatre-Auditori. Les administracions supramunicipals, Generalitat i Diputació, que aporten aproximadament un 7% del pressupost total, també juguen un paper important, de la mateixa manera que ho fa la complicitat dels mitjans de comunicació.

Actes de celebració dels 20 anys del Teatre-Auditori

Dissabte, 28 de setembre a partir de els 21:00 h actuacions musicals, d’accés lliure, gratuïtes i obertes a tothom!

Més informació a: www.tasantcugat.cat/