20è aniversari del Reggus, festival de reggae, ska i altres herbes

Un any més, arriba un dels festivals de música jamaicana més antics d’Europa que aquest any celebra el seu 20è aniversari, us estem parlant del Reggus que te preparat un seguit d’actes commemoratiu per celebrar l’efemèride.

Aquest any el festival torna al seu emplaçament històric, La Palma de Reus. Els actes previs van començar el passat 1 de juny, amb una festa de presentació, també hi ha actes avui dimecres 5 de juny, dijous 6 i divendres 7, el dissabte dia 8 hi haurà els actes principals.

Cartell Reggus 2013

DELICIOUS SEEDS REGGUS FIRST SHOT – Dissabte 1 de juny. Bar Campus. 00h. Entrada gratuïta.

– Sessió a càrrec de Di Farm All Stars

LA BELLA GROW CULTURE DAY – Dimecres 5 de juny. Bar Campus. 20h. Entrada gratuïta.

– Passi d’un reportatge sobre els 20 anys del Reggus
– Exposició fotogràfica dels 20 anys del Reggus
– Sopar caribeny i popular
– Concert d’Alessandro Ventureli (Brasil)
– Sessió a càrrec de Toti Roots

KANNABIA REGGUS JAM – Dijous 6 de juny. Pub Tretze. 23h. Entrada gratuïta.

– Sessió a càrrec de:
J4P Jungle Raiders (Suïssa)
Fyah Family (Tarragona)
Barrasound (Reus)
Purple Child (Reus)
Komando Sound System (Tarragona)

WORLD OF SEEDS EXPERIENCE – divendres 7 de juny. Bar Musical Absenta. 23h. Entrada gratuïta.

– Sessió a càrrec de:
Urtica Sound (Vilanova)
Primatical Sound (Reus)

MERCADET D’INTERCANVI DE L’ASSEMBLEA POPULAR DE REUS – Dissabte 8 de juny. Plaça de la Patacada. 11h.

– Sessió a càrrec de Trojanfather i David ‘Scratch’ Barraso.

ACTE CENTRAL REGGUS 2013. 20è ANIVERSARI – Dissabte 8 de juny. La Palma de Reus. Des de les 19:00h i fins la matinada. Entrada: 10€. Concert de:

Paupa Man (Castelló): Cantant i productor de sons jamaicans, va iniciar la seva carrera com a guitarrista i veu de la banda d’ska-reggae Contratempo. Paral·lelament, i sense abandonar el projecte de Contratempo, engega la seva carrera en solitari com a Paupa Man. Membre de l’estudi de gravació de Castelló, La Plana Tropical Productions. En solitari ha participat en festivals com La Plana Reggae Fest o el Rototom Sunsplash.

Bambiriling Sound (Castelló): Segurament el primer soundsystem de la província de Castelló, creat l’any 2007 per un grup d’amics que ja porta temps movent-se en el món del reggae. Membres, també de La Plana Tropical, aquest sound ens portarà el millor so dancehall-reggae.

Deep Kultxa Crew. Don Fito, Paula Bam Bam, Ital Erik (KI SAP) & Calm Irie Band (València): Nou projecte de la gent provinent de la mítica banda valenciana Ki Sap, que ja van actuar al Reggus l’any 2006. Aquesta vegada, acompanyats per la Calm Irie Band, que els hi faran de backing band. El seus estils varien entre el roots-reggae, soul i raggamuffin.

Badalonians Sound (Badalona): Sound system nascut l’any 2007 a Badalona, Badalonians Sound està format per un grup d’amics amb la intenció de promoure la música jamaicana, especialment els sons fundadors com l’Ska, el Rocksteady o l’Early Reggae. També són coneguts per organitzar diferents festes i esdeveniments la ciutat de Badalona. Han fet de backing sound de cantants com Sr. Wilson o Irie Souljah.

Dance Crasher Sound (Badalona): Sound system format l’any 2004, també a Badalona, per dos veterans oients de música jamaicana amb la intenció de fer sonar els sons més primitius d’aquesta illa, el dels anys 60. Tot i això, també toquen estils més models, com el New Roots, el Dancehall o el Rub a Dub.

Pirat’s Sound Sistema (Sants – BCN): Trio de Sants (dos vocalistes i un DJ) creat l’any 2003, sent el primer sound system cantant en català. S’ha mogut per escenaris d’arreu del país, de l’estat i d’Europa amb els seus sons ballables a ritme de reggae i dancehall. Acaba de veure la llum el tercer àlbum de Pirat’s Sound Sistema, “Em bull la sang” de la mà de Propaganda pel fet! i mitjançant el crowdfounding de Verkami. Serà la segona vegada que passaran pel Reggus, després de la seva actuació l’any 2005.

Irie Souljah (Calella): Músic, cantant i productor de reggae. Considerada una de les veus amb més projecció del nostre país. Actua en solitari acompanyat del Badalonians Sound, tot i que també és la veu del grup Mystic Souldiers. Serà la primera vegada que el veurem actuant al Reggus, tot i que ja ha participat en altres festivals de renom com són el Nowa Reggae o el Rototom Sunsplash.

Satriale’s (Reus): grup que versiona els els grans temes de la història de la música jamaicana. Els seus compenents tenen un llarg recorregut en bandes d’ska i altres ritmes similars del territori. Aquest any, a més, ens presentaran el nou directe de la banda, que han estat preparant els darrers mesos. Ja van participar a l’edició de l’any passat del Reggus, fent moure a tots els assistents a ritme d’ska.

Sr Wilson (BCN): Sr Wilson pertany a aquesta fornada de joves inquiets i apassionats pel reggae i dancehall que ha donat el nostre país els últims anys. Promesa del reggae, porta un any arrsant pels escenaris de tot l’estat amb el seu últim treball Good Man Style. Ha actuat a festivals com el Nowa Reggae o el Rototom Sunsplash.

UNO (Reus): Uno és un grup reusenc que barreja estils com el reggae, la rumba i el soul. Grup novell que ho està petant a les sales del nostre terroritori on actuen.

Trojanfather + Dj Luna (Reus – TGN): Fent el warm up del festival tindrem dos dj’s de referència del nostre territori. Trojanfather de Di Farm Produccions i Dj Luna. Presents, també, en altres edicions del Reggus.

Les entrades d’aquest concert, es poden comprar anticipades al Bar Campus de Reus.