General

‘El manifest comunista’ de Tigre de Paper Edicions

Arriba a les llibreries ‘El manifest comunista’ de la mà de Tigre de Paper Edicions, la humil recuperació d’un dels clàssics per excel·lència de la literatura obrera.

No calen presentacions. Qualsevol sinopsi es quedaria curta. El nom dels seus autors ressona encara avui en dia amb molta força als Països Catalans, i la vigència del seu pensament esdevé cada dia més evident ara que la realitat material colpeja amb especial duresa la classe treballadora. Aquesta edició, doncs, no és més que la humil recuperació d’una obra de referència pel moviment obrer en llengua catalana, en un moment històric crucial per al futur de la classe obrera.

Manifest-Comunista

KARL MARX (Trèveris, 5 de maig de 1818 – Londres, 14 de març de 1883) va ser un filòsof, periodista, economista polític, sociòleg i revolucionari alemany. Va tractar una gran varietat de temes i és conegut, sobretot, per la seva anàlisi de la Història en termes de lluita de classes, resumida en l’encapçalament del Manifest Comunista: «la història de totes les societats és la història de la lluita de classes». Va ser el pare teòric del Socialisme científic i del comunisme, i junt a Friedrich Engels, és considerat una figura històrica clau per a entendre la societat i la política contemporània.

FRIEDRICH ENGELS (Barmen, 28 de novembre de 1820 – Londres, 5 d’agost de 1895) fou un filòsof socialista alemany i co-fundador, conjuntament amb Karl Marx, de la teoria del comunisme modern.

SINOPSI:
 «Un fantasma –el fantasma del Comunisme– plana damunt d’Europa. Totes les potències de la vella Europa, el Papa i el Tsar, Metternich i Guizot, radicals francesos i policies alemanys, s’han coalitzat en una guerra santa contra aquest espectre. ¿On és el partit d’oposició que no ha estat titllat de comunista per part dels seus adversaris que ocupaven el Poder?

 ¿On és el partit d’oposició que no ha llançat l’estigmatitzant retret del Comunisme als individus més avançats de l’oposició, així com als seus adversaris reaccionaris?»

Comment here