GeneralMúsica del País ValenciàSala de Premsa

Eva Dénia i Merxe Martínez presenten “Merci Brassens”

Eva Dénia, cantant amb una obra musical consolidada que ha transitat discogràficament pel jazz, la bossa nova, la chanson, la música tradicional valenciana i la cançó d’autor, ens ofereix amb “Merci Brassens” (Mésdemil, 2017) la seva tercera aproximació al cançoner del cantautor de Sète. El disc inclou onze cançons en francès i dues en català i recorre clàssics de Brassens com “Les amoureux des bancs publics”, “Au bois de mon coeur”, “Il n’y a pas d’amour heureux”, “La canne de Jeanne”… i ho fa amb una sensibilitat i un toc femení ben característics, sense perdre, però, l’essència de l’original. Així, Eva Dénia revisita algunes de les més belles composicions del gran cantautor francès i ho fa acompanyada per la cel·lista Merxe Martínez, formant un duo de veu i guitarra amb violoncel que insufla a les melodies de Brassens un gran lirisme, i mostra tota la seva eficàcia comunicativa en la senzillesa d’uns directes quasi acústics. La producció musical del disc va a càrrec de Carles Dénia, qui també punteja els temes amb llaüts, segones guitarres i percussions. El resultat últim és un CD acústicament pulcre, refinadament natural, melòdicament ric i visualment alegre, gràcies a una colorista carpeta de la dissenyadora Tesa Crespo.

Cal recordar que Eva Dénia va dedicar un primer disc a George Brassens l’any 2005 “Chante Brassens” i un segon el 2008 “Toujours Brassens”, ambdós editats per Comboi Records.

Gràcies a aquests treballs, Dénia ha participat en alguns dels festivals més importants que se celebren a França en homenatge a Brassens i ha rebut la menció al millor disc Brassens de l’any 2008 per part de la prestigiosa revista francesa Chorus. En aquesta línia d’estreta col·laboració amb França, no podem oblidar destacar el fet que la producció del disc ha estat possible gràcies a l’associació francesa d’amics de Brassens Auprès de son arbre, que n’ha finançat el cinquanta per cent gràcies a la inestimable implicació del seu president, Pierre Schuller.

2a6cc4ef-c604-45dc-a8ec-0dde486400f0

Comment here